Παρακάτω, ο κλειδαράς μοιράζεται τι μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι η κλειδαριά σας δεν θα χαλάσει ποτέ.

1. Ελέγξτε το πλαίσιο πόρτας

Η κλειδαριά μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο εάν η πόρτα είναι σωστά κρεμασμένη. Αν η πόρτα σας πέσει – κρεμάσει και δεν είναι αλφαδιασμένη το πλαίσιο, ασκεί μεγάλη πίεση στην κλειδαριά όποιου τύπου κλειδαριά και να έχετε στο σημείο που είναι το  μπουλόνι σας. Επιθεωρήστε την κορυφή της πόρτας για να βεβαιωθείτε ότι είναι επίπεδο σε όλο το μήκος της.

2. Ελέγξτε το Deadbolt

κλειδαράςΌταν η πόρτα σας είναι κλειστή, θα πρέπει να είστε σε θέση να ασφαλίσετε εύκολα το μάνδαλο χωρίς να χρειαστεί να σπρώξε τε ή να τραβήξετε το κουμπί. Αν πρέπει πρώτα να πιέσετε την πόρτα, υπάρχει κάτι λάθος στο πλαίσιο και έχει τοποθετηθεί λανθασμένα. Πρέπει να είστε σε θέση να επεκτείνετε πλήρως και πολύ εύκολα το κλείστρο για να ασφαλίσετε την πόρτα.

3. Λιπάνετε το σημείο του κλείδωματος

Για να εξασφαλίσετε ομαλά τις λειτουργίες κλειδώματος, λιπαίνετε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραφίτη, αλλά τα ξηρά λιπαντικά είναι ευκολότερα στη χρήση. Αφού ψεκάσετε το λιπαντικό μέσα στην κλειδαριά, κλειδώστε ξεκλειδώστε με το κλειδί σας μερικές φορές και καθαρίστε κάθε απόρριμμα από το κλειδί κάθε φορά.

4. Αντιγράψτε το πρωτότυπο κλειδί

Το κλειδί σας έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί αρκετό καιρό, αλλά φθείρεται πολύ πριν την κλειδαριά σας. Κάντε ένα αντίγραφο από το πρωτότυπο κλειδί σας.  Αυτή η προφύλαξη διασφαλίζει ότι έχετε ένα κλειδί αντιγράφων ασφαλείας όταν το πρωτότυπο δεν λειτουργεί πλέον.

Χρειάζεστε βοήθεια για να διατηρήσετε ή να αντικαταστήσετε μια κλειδαριά στο σπίτι σας; Εάν ζείτε σε ΑΛΙΜΟ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΒΟΥΛΑ, ΒΑΡΗ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, ΒΑΡΚΙΖΑ, καλέστε τους ειδικούς στο κλείδωμα στα 210 9904040, 210 96009906985741000.